Fény-szobrok // workshop
Időpont:
2019 Máj 13 2019 Máj 22

Készítsünk fény-szobrot!

A szobor fogalma jóval tágabb, mint ahogyan azt hétköznapi tapasztalataink alapján értjük. A kortárs művészet kontextusában a szobor kiterjesztett műfajként van jelen. Előd Ágnes Drónos szobrok c. kiállítása nyomán kísérletet teszünk fény-szobrok létrehozására, hétköznapi eszközök használatával, az eredményről hosszú expozíciós fotót készítünk. A kiállításhoz kapcsolódó interaktív tárlatvezetés során a résztvevők a fizika és a művészet kapcsolódási lehetőségeiről tudhatnak meg többet, okos telefonnal videót készíthetnek, mesét rögtönözhetnek.

A tárlatvezetésre és a műhelymunkára 2019. május 13–22. között  kerül sor a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben, a foglalkozás 3-18 éveseknek szól, az egyes korosztályoknak megfelelő művészetpedagógiai módszerek és eszközhasználat szerint.

A részvételhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges! Jelentkezni a 0736 063 924-es telefonszámon, valamint a studio@magmacm.ro címen várjuk. Ingyenes műhelyfoglalkozásaink és tárlatvezetéseink időpontját és időtartamát  a résztvevő csoportok igényei szerint alakítjuk.

A foglalkozások résztvevői beleegyezésüket adják, hogy a tevékenységek alatt készült fotó- és videó-dokumentációt  a Magma  online és offline felületeken, népszerűsítés céljával szabadon használhassa.