Duet(t)

Dec 06, 2019

versiunea română aici // for English click here

 DUET(T) 

A marosvásárhelyi ARTeast Alapítvány létrehozásának 20. évfordulója alkalmával szervezett DUET(T) rendezvénysorozat az azonos nevű 2003-as projekt folytatása és felfrissítése. Az eredeti Duett magyar és román kurátorok tapasztalatcseréje volt, akik a romániai és magyarországi kortárs művészeti szcénákat kutatva megismerkedtek “a másik fél kultúrájával”, majd inter-etnikus párbeszédként működő kiállítások -duettek- sorozatát hozták létre.

A 2019-es Duet(t) öt művészeti és kutatási rezidensprogram keretén belül interdiszciplináris, intergenerációs és interetnikus párbeszédet valósít meg, a következő duetteken belül:

 Bartha Sándor  / Hu –  Bartha József  / Ro
 Sugár János  / Hu –  Monotremu  / Ro
 Jaroslav Kiša  / Sk –  Anetta Mona Chișa  / Ro+Cz
 Tehnica Schweiz  / Hu+De –  Miklós Szilárd / Ro

 A kiállítás kurátora Bartha József, Laura Borotea és Gabriel Boldiș

 MEGNYITÓ:  2019. december 13., péntek 18 óra
 HELYSZÍN:  MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér (Szabadság tér 2., Sepsiszentgyörgy, Románia)
A kiállítás 2020. január 31-ig látogatható, hétfő és ünnepnapok kivételével, naponta 11-19 óra között.

 A kiállítás anyagát először 2019. novemberében a marosvásárhelyi B5 Stúdió-ban és a Camera K'arte-ben mutatták be. 

Sándor Bartha (sz. 1962) Budapesten él és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem művészeti karának adjunktusa. Művészeti tevékenysége bensőséges, családi helyzetekre utal, ennek a világnak az eszköztárához pedig politikai és közéleti témákat csatlakoztat, melyeket kritikus és ironikus nézőpontból közelít meg. (Art Encounters)
http://ivangallery.com/index.php/sandor-bartha/

Bartha József (sz. 1960) Vizuális művész, látványtervező és kurátor, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem docense. Számos országos szintű és nemzetközi kortárs művészeti projektet kezdeményezett és szervezett, a marosvásárhelyi ARTeast Alapítvány és a B5 Stúdió alapítója. A kolozsvári Képzőművészeti Egyetemen végzett 1987-ben, 2012-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerezett DLA címet. 1996-ban az Egyesült Államok ban vett részt ArtsLink residensprogramon, 2005-ben a Svájci Boswil Art Committee alkotóházi ösztöndíjában részesült. 2014-ben a legjobb díszlet kategóriában UNITER díjat kapott. Számos határon belüli és nemzetközi csoportos kiállításon vett részt. Konceptuális alkotásai közt szerepelnek installációk, videók és intervenciók.
http://idea.ro/revista/ro/article/W_LdeBEAAE0DRN24/interviu-cu-jozsef-bartha

Sugár János (sz. 1958) vizuális művész, a Media Research Alapítvány alapító tagja. A Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászat szakán tanult. A 80-as-90-es években az Erdély Miklós vezette Indigo csoporttal műkdött együtt. Munkái közt többek közt installációk, performanszok és filmek/videóművek találhatók. Európa és a világ számos más kiállítótermében állított ki, így pl. a kasseli Documenta IX.-en (1992) vagy a rotterdami Manifesta I.-en (1996). 1994-ben részt vett a Cleveland Institute of Art Artslink rezidensprogramján, ´88-ban és ´99-ben a New York-i Experimental Intermedia ösztöndíjasa volt. 1990 óta a MKE Intermédia Szakának tanára.
https://monoskop.org/János_Sugár

A Monotremu művészpáros, amelyet Temesváron 2010-ben hozott létre Laura Borotea és Gabriel Boldiș, a romániai társadalom apátiájára és hiányosságaira kiéleződött ironikus-kritkus munkásságáról ismert, amely – akárcsak a névadó monotreme képlékeny zoológiai osztálya – olyan zónában helyezkedik el, amely még tisztázásra szorul, a és melynek státusa még bizonytalan: valahol az emlősök és a madarak között (ami a monotreme fogalmát illeti), valahol Kelet és Nyugat között (Románia esetében). Különálló osztály, amly biznyos szempontok alapján primitívnek nevezhető, de inkább osztályozhatatlan és létező rendszerekbe integrálhatatlan. 2012 óta futtatják a Minitremu projektjüket, egy kreatív alkotóműhelyt, amelynek programja, hogy a kortárs művészetet gyerekek és tinédzserek számára elérhetővé tegye.
https://2019.artencounters.ro/ro/artistbio-ro/?id=10977

Jaroslav Kyša (sz. 1981, Pozsony) munkássága tárgyakban, installációkban, fotókban és videókban valósul meg, mindezen területeken a szerző sajátos megközelítéssel dolgozik, amely a kisajátítás/felhasználás (appropriation) és az esztétikai percepció módszereivel közelít meg: hétköznapi, talált tárgyakat és árucikkeket, valamint a mindennapokból kiemelt valós eseményeket, amelyek lehetnek akár kimondottan elevenek, akár banálisak. Jaroslav Kyša a kiválasztott tárgy vagy jelenség funkcionalitását relativizálja más vonatkozások feltárásával, és általában ezzel együtt új funkciót is ad az adott jelenségnek: egyrészt a művészet szférájába emeli azt, másrészt pedig a művészet és hétköznapi valóságok közti határt tematizálja és vizsgálja. Ugyanezt a stratégiát alkalmazza nyilvános terekbe való beavatkozásaiban is; ezekben ún. “teszthelyzetek” létrehozására törekszik, amelyek a valóság közönséges oldalának korrekcióiban nyilvánulnak meg.
www.jaroslavkysa.com

Anetta Mona Chișa Romániában született (1975). Prágában és Pozsonyban dolgozik, és Lucia Tkacovával működik együtt. Művészi tevékenységükben folyamatos szubverzív törekvés mutatkozik meg a kortárs szocio-kulturális klíma mélyebb megértésére. Az a mód, ahogyan a témákat megközelítik, mindig reflexióval, tudatos és ön-tudatos értékeléssel egészül ki, és ennek következtében munkájuk megkerüli a konkrét definíciókat vagy az egyszerűsítő kategorizálást.
http://www.chitka.info/

A Tehnica Schweiz művészpáros (László Gergely és Rákosi Péter) több mint 15 éve dolgozik együtt. Érdeklődésük középpontjában a kulturális identitásokhoz kapcsolódó történetek, épületek, helyszínek és közösségek állnak. Kutatáson alapuló, „leletmentő” munkáikban nemcsak vizsgálják a kollektív emlékezet mintázatait, hanem különböző együttműködésen alapuló alkotófolyamatok során azok játékos előhívására is kísérletet tesznek.
http://tehnicaschweiz.com/

Miklós Szilárd (sz. 1981, Csíkszereda) a kolozsvári Design és Képzőművészeti Egyetem grafika szakán tanult (2000-2004). Jelenleg doktorandusz a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájában. Kutatási témája az 1990-es évek kortárs művészetének intézményesedése Romániában, különös fókusszal az ezekben az években működő performansz fesztiválok történetére és archívumban való továbbélésére. Legutóbbi projektjeiben olyan szerzők munkásságával foglalkozott, amelyeknek a pályáját átvágja a „történelem zéró pontja”, mely az életmű értelmezését átírja. Ebbe a sorba írható a kolozsvári származású Fischer István dukumentumfilm rendező munkásságáról készült projekt (Fischer blokk, Tranzit Ház, Kolozsvár, 2017), valamint a brassói származású Mattis Teutsch János, avantgárd képzőművész munkásságát és fogadtatásának történetét kutató projektek (OFF Biennálé, Budapest, 2017 / Art Encounters, Temesvár, 2017 / Mattis Teutsch. Avantgárd és konstruktív realizmus, Rezidența BRD Scena 9, Bukarest, 2019). A Protokoll-Projekt egyesület (www.protokoll.ro) által működtetett Kortárs Művészeti Népiskola egyik alapítója és koordinátora volt (2009-2011). A kolozsvári Tranzit Ház állandó együttműködője, ahol egy nyitott műhely program és publikációs felület kezdeményezője is (www.conset.ro). Több köztéri művészeti akciót hajtott végre és csoportos, valamint egyéni kiállításon vett részt. Tanított a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészeti Tanszékén (2005-2007). Jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára. 2019-től a kolozsvári IDEA folyóirat szerkesztőségének tagja.
www.protokoll.ro
http://www.conset.ro/


A projekt társtámogatói: AFCN, Comunitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap.
A Duet(t) nem feltétlenül klépviseli az AFCN álláspontját. Az AFCN nem felelős a projekt tartalmáért vagy azért, ahogyan annak végeredménye felhasználható – ezek teljes mértékben a támogatott felelősségi körébe tartoznak.Photo: MAGMA
More images / További képek / Mai multe imagini >>


 DUET(T) 

Cu ocazia a 20 de ani de la înființarea Fundației ARTeast, programul DUET(T) propune reluarea unui proiect mai vechi, realizat sub același nume, în anul 2003. A constat, la vremea aceea, în schimbul de experiență între mai mulți curatori maghiari și români, ce au cercetat scenele de artă contemporană ale momentului, din România și Ungaria, în idea de a cunoaște artiștii „culturii celuilalt”, pentru ca în urma unei selecții finale, să propună o serie de expoziții ce au funcționat ca un dialog inter-etnic.

În formula reînnoită, proiectul Duet(t) (2019) propune un dialog inter-disciplinar, inter-generațional și inter-etnic în cadrul a cinci rezidențe artistice și de cercetare între dueturile:

 Bartha Sándor  / Hu –  Bartha József  / Ro
 Sugár János  / Hu –  Monotremu  / Ro
 Jaroslav Kiša  / Sk –  Anetta Mona Chișa  / Ro+Cz
 Tehnica Schweiz  / Hu+De –  Miklós Szilárd / Ro
 Curatori: József Bartha, Laura Borotea și Gabriel Boldiș 

 VERNISAJ:  vineri, 13 decembrie, 2019, orele 18:00
Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA (P-ta Libertatii Nr. 2, Sfantu Gheorghe, jud. Covasna, Romania)
Expoziția poate fi vizitată până în 31 ianuarie 2019, în fiecare zi cu excepția zilei de luni, între orele 11-19.
 Materialul expoziției a fost prezentat pentru prima dată în noiembrie anul 2019 la B5 Studio și Camera K'arte Tg. Mureș.

Sándor Bartha (n. 1962) trăiește la Budapesta și este lector la Universitatea Partium – Arte Vizuale din Oradea. Practica sa artistică se raportează la situațiile intime, de familie, iar recuzita acestui univers este alăturată unor subiecte provenind din scena politică publică, privită de artist cu un ochi critic și ironic. (Art Encounters)
http://ivangallery.com/index.php/sandor-bartha/

Bartha József (n. 1960). Artist vizual, scenograf, curator, conferențiar universitar la Universitatea de Artă din Târgu Mureș. Inițiator și organizator al mai multor proiecte naționale și internaționale de artă contemporană. Este fondatorul Fundației ARTeast și B5 Studio din Tg. Mureș. Studii la Institutul de Arte Plastice din Cluj (1987) și la Universitatea de Artă din Budapesta (DLA, 2012). În 1996 a fost bursier ArtsLink în Statele Unite ale Americii, iar în 2005 a primit bursă de la Boswil Art Committee din Elveția. În 2014 a câstigat premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie.Lucrările conceptuale a lui Bartha József include instalații, video si interventi artistice.
http://idea.ro/revista/ro/article/W_LdeBEAAE0DRN24/interviu-cu-jozsef-bartha

Sugár János (n.1958) este artist vizual și membru fondator al Fundației de Cercetare Media din Budapesta.
A studiat la Facultatea de Arte, departamentul Sculptură. În anii `80-90 a fost activ în activitatea expozițională a grupului interdisciplinar Indigo, condus de Miklós Erdély. Lucrările lui Sugár include instalații, performance-uri, film și video. A expus în cadrul mai multor evenimente europene precum Documenta IX, Kassel (1992) sau Manifesta I, Rotterdam (1996). A fost rezident în cadrul Artslink la Cleveland Institute of Art în 1994 și Experimental Intermedia, New York (1988 și 1999). Din 1990, este profesor de artă și media în departamentul Intermedia al Academiei de Arte din Budapesta, unde predă și în prezent.
https://monoskop.org/János_Sugár

Duo-ul artistic Monotremu, format la Timișoara în 2010 de Laura Borotea și Gabriel Boldiș, se remarcă prin practici artistice ironico-critice la adresa neajunsurilor societăţii românești, un context și o civilizaţie care, precum ambigua categorie zoologică a monotremelor, termen ce a inspirat pseudonimul sub care lucrează cei doi, se situează într-o zonă de clasificare și statut incerte: undeva între mamifere și păsări, în cazul monotremelor, undeva între Est și Vest, în cazul României, o clasă aparte, primitivă după anumite criterii, dar, mai bine zis, de neclasificat și de neintegrat în structuri prestabilite. Din 2012 dezvoltă Minitremu, un laborator creativ care facilitează accesul copiilor și tinerilor la arta contemporană.
https://2019.artencounters.ro/ro/artistbio-ro/?id=10977

Lucrările lui Jaroslav Kyša (n. 1981, Bratislava) cuprind obiecte, instalații, fotografii și video ce conțin o percepție estetică și un tipar caracteristic autorului de a folosi și apropria obiecte găsite și bunuri obișnuite, precum și realizarea unor „tăieturi” din evenimentele realității cotidiene, atât cele pline de viață, dar și cele mai banale. Jaroslav Kyša relativizează astfel funcționalitatea obiectului sau a fenomenului selectat, oferindu-I o nouă funcție ce îl transformă în obiect artistic ce chestionează, în același timp, limitele granițelor dintre artă și realitatea comună. Kyša se folosește de această strategie și în intervențiile sale din spațiul public, unde eforturile sale de a evoca așa numitele „exerciții de testare” – care apar odată cu nevoile de corecție a realității – se află în prim-plan.
www.jaroslavkysa.com

Anetta Mona Chișa s-a născut în România (1975) și activează la Praga și la Bratislava, lucrând în colaborare cu Lucia Tkacova. Opera lor dovedeşte o preocupare constantă, subversivă, de a înţelege în profunzime climatul socio-cultural contemporan. Abordarea subiectelor cu care lucrează este întotdeauna insoţită de reflecţie și autoconștientizare, ceea ce face ca opera lor să se sustragă unor definiţii concrete sau clasificărilor facile.
http://www.chitka.info/

Duo-ul artistic Tehnica Schweiz (Gergely László și Péter Rákosi) colaborează de mai bine de 15 ani. Ei sunt interesați de povești, clădiri, locuri și comunități relaționate cu identitatea culturală. Lucrarea lor de „conservare” se bazează pe o cercetare care este mai mult decât o simplă analiză a tiparelor memoriei colective: în cursul diverselor procese creative de colaborare, ei fac apel la o amintire ludică.
http://tehnicaschweiz.com/

Szilárd Miklós (Miercurea Ciuc, 1981) a studiat grafică la Universitea de Artă și Design din Cluj (2000-2004). În prezent este doctorand la Universitatea de Artă din Budapesta cu o teză despre instituționalizarea artei contemporane din România, cu focus pe festivalurile de performance din anii 1990 și continuarea lor prin arhive. În proiectele sale recente cercetează autori a căror carieră a fost străpunsă de „punctul zero al istoriei”. Acestea include proiecte despre regizorul de filme documentare Ștefan Fischer („Blocul Fischer”, Casa Tranzit, Cluj, 2017) și despre artistul avangardist Hans Mattis Teutsch (OFF Biennale, Budapesta,2017 / Art Encounters, Timișoara,2017/ „Mattis Teutsch. Avangardă și realism constructiv”, Rezidența BRD Scena 9, București, 2019). A fost unul dintre membrii fondatori a Proiect-Protokoll (http://protokoll.conset.ro) coordonator al Școlii Populare de Artă Contemporană (ȘPAC) din Cluj (2009-2011). Este colaborator permanent al Casei Tranzit din Cluj, unde a inițiat un program de atelier deschis și o platformă de publicare numită Conset (www.conset.ro). A avut diverse intervenții în spaţiul public, și participă în mod regulat la expoziții. A fost cadru didactic asociat la PKE Oradea (2005-2007), iar în prezent predă la Universitatea de Artă din Târgu Mureș. Din 2019 s-a alăturat echipei redacționale a revistei IDEA din Cluj.
www.protokoll.ro
http://www.conset.ro/

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Fundaţia Communitas, Fondul Bethlen Gábor.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


EN

 DUET(T) 

With the occasion of the 20th anniversary from the birth of the ARTeast Foundation, the DUET(T) event series is organized as an amended re-make of a project from 2003. The original Duett was a collaboration and exchange of experience between Hungarian and Romanian curators who, in researching the two contemporary art scenes, familiarized themselves with “the culture of the other”, and created a series of exhibitions – duets – which functioned as interethnic dialogues.

The 2019 Duet(t), within the framework of five artistic and research residencies, proposes interdisciplinary, intergenerational and interethnic dialogues between the following duets:

 Bartha Sándor  / Hu –  Bartha József  / Ro
 Sugár János  / Hu –  Monotremu  / Ro
 Jaroslav Kiša  / Sk –  Anetta Mona Chișa  / Ro+Cz
 Tehnica Schweiz  / Hu+De –  Miklós Szilárd / Ro
 Curators: József Bartha, Laura Borotea and Gabriel Boldiș. 

 OPENING:  Friday, December 13, 2019, 6 PM
 VENUE:  MAGMA Contemporary Art Space (P-ta Libertatii No. 2, Sfantu Gheorghe, jud. Covasna, Romania)
 ON VIEW:  till January 31, 2020, every day except for Mondays and holidays, between 11 AM-7 PM
 The exhibition material was first displayed in the B5 Studio and Camera K'arte Tg. Mureș in november 2019. 

Sándor Bartha (b. 1962) lives in Budapest and is a lecturer at the Visual Arts Department of the Partium University from Oradea/Nagyvárad (Romania). His artistic practice refers to private, family situations, and the background of this universe accompanies other topics coming from the public political sphere, seen with a critical and ironic eye by the artist (Art Encounters).
http://ivangallery.com/index.php/sandor-bartha/

Bartha József (b. 1960) Visual artist, scenographer and curator, associate professor at the University of Arts Târgu-Mureș. He has initiated and organized several national and international contemporary art projects, and established the ARTeast Foundation and the B5 Studio in Târgu-Mureș. Graduate of the University of Fine Arts in Cluj, he has obtained a DLA degree from the Hungarian University of Fine Arts in 2012. He completed a US ArtsLink residency programme in 1996 and received a grant for residency of the Switzerland Boswil Art Committee in 2005. In 2014 he was awarded the UNITER prize for best scenography. He has participated in several group exhibitions, both in the country and abroad. His conceptual works include installations, video art and interventions.
http://idea.ro/revista/ro/article/W_LdeBEAAE0DRN24/interviu-cu-jozsef-bartha

János Sugár (b. 1958) is a visual artist and founding member of the Media Research Foundation. He has studied in the Department of Sculpture at the Hungarian Academy of Fine Arts in Budapest. In the 80´s - 90´s, he worked with Indigo, an interdisciplinary art group led by Miklós Erdély. His work includes installations, performances and film/video. He has exhibited widely throughout Europe including Documenta IX, Kassel (1992), Manifesta I, Rotterdam (1996). He completed an Artslink residency at the Cleveland Institute of Art in 1994, fellowships at Experimental Intermedia, New York (1988 and 1999). Since 1990, he has been teaching in the Intermedia Department of the MKE (Hungarian University of Fine Arts) Budapest.
https://monoskop.org/János_Sugár

The artist duo Monotremu, formed in Timișoara in 2010 by Laura Borotea and Gabriel Boldiș, is known for its ironic-critical artistic practice, focused on the apathy and shortcomings of Romanian society, context and civilization which, like the ambiguous zoological category of monotremes—the term which inspired the pseudonym the two use—is placed in an area that is still being clarified with an uncertain status, somewhere between mammals and birds (concerning monotremes), somewhere between East and West (concerning Romania). It is a separate class, primitive according to certain criteria, but rather unclassifiable and impossible to integrate into pre-established structures. Since 2012 they have been running Minitremu, a creative lab facilitating access to contemporary art for kids and teenagers.
https://2019.artencounters.ro/ro/artistbio-ro/?id=10977

The work of Jaroslav Kyša (b. 1981, Bratislava) comprises objects, installations, photography and video, and all of the areas are characteristic of the author’s typical use of the appropriation and aesthetic perception not only of common found objects and commodities, but also of cuts-outs from everyday real events, both lively and banal. Jaroslav Kyša relativises the functionality of selected object or phenomenon by discovering its reverse sides, usually giving them a new function that shifts them into the sphere of art and the same time poses the question of where the boundary lies between art and common reality. He uses this strategy in his interventions into public spaces as well, where his efforts to evoke so-called “testing situations” – which emerge through corrections of the common side of reality – come to the foreground.
www.jaroslavkysa.com

Anetta Mona Chisa was born in Romania in 1975 and works in Prague and Bratislava, collaborating with Lucia Tkacova. Their work shows a constant and subversive preoccupation with understanding in depth the contemporary socio-cultural climate. The approach of the subjects they work with is always accompanied by reflection and self-awareness, which results in their work circumventing concrete definitions or simplistic classification.
http://www.chitka.info/

The artist duo Tehnica Schweiz (Gergely László and Péter Rákosi) have been collaborating for more than 15 years. They are interested in stories, buildings, locations and communities with a relation to cultural identities. Their research-based ‘conservation’ work is more than a mere analysis of the patterns of collective memory: in the course of diverse collaborative creative processes, they make attempts at the playful recollection.
http://tehnicaschweiz.com/

Szilárd Miklós (Miercurea Ciuc, 1981) studied graphics at the University of Art and Design, Cluj (2000-2004). Currently he is undertaking a DLA degree at the Hungarian University of Fine Arts, writing a thesis on the institutionalization of contemporary art in Romania during the 1990s with a focus on the performance art festivals from this period and their continuity in archives. His latest projects deal with authors whose careers have intersected the “zero point of history”. Among these are the documentary filmmaker Stefan Fischer (“Fischer Block”, Tranzit House, Cluj, 2017), and the avant-garde artist Hans Mattis Teutsch (OFF Biennale, Budapest, 2017 / Art Encounters,Timișoara, 2017 / “Mattis Teutsch. Avantgarde and Constructive Realism”, Rezidența BRD Scena 9, Bucharest, 2019). He was anactive member of various non-profit organizations from Cluj, such as the People’s School of Contemporary Art (2009-2011) created by Project-Protokoll Association (http://protokoll.conset.ro) and Tranzit House where he initiated a collaborative studio program and publishing platform called Conset. (www.conset.ro ). He has orchestrated various interventions in public space and participates regularly in exhibitions. He served as a lecturer at the Fine Arts Department of PKE Oradea (2005-2007), and now at the University of Arts in Târgu Mureș. From 2019 he joined the editorial team of IDEA magazine from Cluj.
www.protokoll.ro
http://www.conset.ro/

Co-financed by: The Communitas Foundation, AFCN - (National Cultural Fund Administration), Bethlen Gábor Found.
The project does not necessarily represent AFCN’s position. AFCN is not accountable for the project’s content or the way in which the project’s results could be used. The beneficiary of the financing bears all responsibility.


Happy Holidays! ** Boldog ünnepeket! ** Sărbători fericite! **

MANIANIMAE // SZIRA Henrietta & SZÍJ Kamilla

Workshop // Idő és anyag // Timp şi materie

MO(NU)MENTS // Miklós ONUCSÁN

MADEinPARTIUM

ABC 80 // Cătălina NISTOR & Evelin MÁRTON

Workshop // Mögötte és alatta // Dincolo și dedesubt

SOLIDARIUM // ERHARDT Miklós works 2005-2015

Workshop // Valóság. Művészet. Játék. // Realitate. Artă. Joc.

MONOTREMU

NEVER ALONE /// B5 Studio, K'arte /// Tg.Mures, Marosvásárhely /// 03.09-04.10.2015

KaravanAct - utazó színházi fesztivál a MAGMÁBAN

Családban marad 4. / În familie 4. / Family Business 4.

SZABADSÁG // CONCEDIU

Csíki múzeumi táborozók a Magmában

Never Alone / Soha Egyedül / Niciodată singur

Múzeumok éjszakája / Noaptea muzeelor / Night of Museums

Workshop // Újraalkotott művek // Opere Recreate // Recreated Artworks

NEVER ALONE /// Muzeul Național de Artă Contemporană al României, București

1+1=? – Kultúrpuzzle // Ujvárossy László

2 %

Workshop // En détail

Give me five!

Kerekasztal-beszélgetés // Masă rotundă // Round Table

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Rendhagyó filozófia óra // Oră de filosofie neconvențională // Unconventional Philosophy Class

Examples for Non-universal Chair // group exhibition

ÚJ MAGYAR MITOLÓGIA: a szakralizált őstörténet médiareprezentációi és rítusai // II. SZEMEISZTOSZ Konferencia

Képvadászat // Interaktív tárlatvezetés

'DREAMHUNTING' // Igor BUHAROV, Ivan BUHAROV & Vasile CROAT

A víz geometriája // PÉTER Ágnes